2015-10-09

Internationella "bry-dig-om-orangutangen-veckan"

Idag börjar International Orangutan Caring week. Denna årligen återkommande vecka är ett sätt att uppmärksamma orangutangernas hotade situation. Passa på att adoptera en orangutang och få en kalender som tack!

 
 

Årets International Orangutan Caring week (eller internationella bry-dig-om-orangutangen-veckan som vi kanske skulle kunna översätta det till) har temat "Att jobba tillsammans för hållbara lösningar". Bakom veckan står organisationer över hela världen som jobbar med att bevara orangutangen. 

Vi har fortfarande goda chanser att rädda vår kusin orangutangen från utrotning. Genom att fokusera på möjligheter och långsiktigt hållbara lösningar kan vi skapa en god livsmiljö för framtidens orangutanger. Men då gäller det även att ta hoten mot orangutangen på allvar.

Läs mer om hoten mot orangutangen här >>


Adoptera en orangutan - få en kalender!

Passa på att visa ditt engagemang för orangutangerna under Orangutan Caring week. Alla som adopterar en orangutan den 9-15 november får en kalender för 2016 som tack. 

Läs mer om våra orangutanger här >>  

Eller ge bort en adoption som gåva här >>Adoption av orangutanger

Genom vår samarbetspartner BOS Foundation gör Save the Orangutan det möjligt för orangutanger som vuxit up i fångenskap att återvända till det fria.

På räddningscentret Nyaru Menteng tränas orangutangerna i de färdigheter som krävs för att kunna klara sig på egen hand i regnskogen.

Adoptera en orangutang och hjälp den på sin väg tillbaka till regnskogen!
Läs mer om våra orangutanger här >>