Project Officer

Brinner du för djur och natur och skulle du vilja ha ett betydelsefullt och varierande arbete?
I så fall har vi precis rätt tjänst för dig som Project Officer hos oss på Save the Orangutan.

Om oss

Save the Orangutan är en ideell förening vars syfte är att säkra den akut utrotningshotade orangutangens överlevnad och bevara dess livsmiljöer. I detta ingår att arbeta för en miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbar utveckling tillsammans med lokalbefolkningen. Save the Orangutan bedriver även verksamhet i Danmark och England och Wales. Samtliga tre organisationer är egna juridiska enheter. Arbetet i Save the Orangutan Sverige sker i nära samarbete med organisationen i Danmark, där det danska sekretariatet i Köpenhamn har hand om det löpande arbetet för organisationen. På kontoret sitter en hängiven grupp anställda som jobbar med att informera om orangutangens situation och samla in pengar till våra projekt på Borneo för att bevara orangutangerna och regnskogen.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Vi söker nu en person till att ha hand om den svenska organisationen och vara ansvarig för att lyfta organisationen till nya höjder. Detta innebär bland annat att skapa och genomföra engagerande insamlingsinsatser och projektansökningar, arbeta med kommunikationsinnehåll och material samt även att hantera analytiska samt enklare administrativa uppgifter.

Du kommer att vara ansvarig för att finna nya sätt och utveckla nuvarande insamlings- och kommunikationsinsatser i Sverige för att skapa större effekt och engagemang. Du kommer bland annat att arbeta med digital kommunikation och insamling på den svenska Facebooksidan samt uppdatera och utveckla vår hemsida. I arbetet ingår även att löpande översätta och utveckla material till våra svenska stöttare och följare samt att arbeta med våra nyhetsbrev. Utöver kommunikations- och insamlingsarbetet har du även hand om administrativa uppgifter så som förberedelse av månatliga underlag till vår redovisningsekonom, förberedelse av dokument och bilagor till bland annat möten samt rapportering till Giva Sverige och Svensk Insamlingskontroll.

Då du kommer att bli en del av sekretariatet i Danmark som har hand om alla tre länders organisationer kommer du även att delta och vid behov hjälpa till med uppgifter i de två andra organisationerna.

Den vi söker

Vi söker dig som skriver och talar svenska och engelska flytande samt har god förståelse för danska.

Vi är ute efter en handlingskraftig och självgående person med erfarenhet och god kunskap inom insamling eller marknadsföring. Som person är du flexibel, engagerad, utåtriktad och noggrann. Du arbetar proaktivt och kan hantera många bollar i luften och korta deadlines. Du är en god kommunikatör, speciellt i text, och kan skapa engagerande innehåll. Du är
resultatinriktad och brinner för att utveckla nya sätt att nå ut till människor. Det är meriterande om du är insatt i Adobe Creative Cloud program, speciellt Photoshop och InDesign, och har arbetat med Facebook annonsering och Mailchimp. Men det är inget krav, så länge du har intresse för det och lätt för att lära dig.

Tjänsten är på heltid med placering på Østerbro i Köpenhamn. Start så snart som möjligt.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att skriva till info@savetheorangutan.se

Personligt brev och CV skickas till info@savetheorangutan.se.
Intervjuer sker löpande.