Samarbetspartners

Våra lokala samarbetspartners på Borneo

Save the Orangutan opererar främst med hjälp av partners på Borneo. De allra flesta program och projekt som Save the Orangutan är involverade i, drivs i samarbete med Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF eller BOS Foundation),  den största organisationen i Indonesien som arbetar för att rädda den akut utrotningshotade orangutangen.

Sedan 2017 har Save the Orangutan samarbetat allt närmare med BOS Foundation och därmed även ingått ett speciellt strategiskt partnerskap. Det är ett samarbete som ställer krav både på Save the Orangutan men också på BOS Foundation.

Läs mer om partnerskapet med BOS Foundation här>>

Utöver BOS Foundation stöttar Save the Orangutan också ett antal skogs- och bevaringsprojekt genom andra indonesiska organisationer på Borneo, här bland annat Borneo Nature Foundation (BNF). Läs mer om partnerskapet med BNF här >>

Borneo Orangutan Survival Foundation 

https://savetheorangutan.se/app/uploads/sites/3/2020/03/BOSF-300x300.png

Borneo Nature Foundation

https://savetheorangutan.se/app/uploads/sites/3/2020/03/BNF-300x300.png

Operationella partners

Partners med samma målsättning

Save the Orangutan samarbetar både nationellt och internationellt med liknande organisationer och föreningar, som delar samma målsättning och syfte.

Vi arbetar i speciellt nära samarbete med ett antal "BOS-organisationer" i andra länder utanför Indonesien, som liksom oss har ett partnerskap med BOS Foundation. Samarbetet med dessa BOS-partners möjliggör kunskapsdelning, kampanjkoordinering samt att mer effektivt kunna bidra till arbetet lokalt på Borneo.

Läs mer om de internationella BOS-partners här>>