Tv-serien ’Att bli Orangutang’ ger en fantastisk inblick i livet på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng för de föräldralösa och nödställda orangutangerna.

År 2018 filmade ett nyzeeländskt produktionsteam livet på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. Nu visas serien Att bli Orangutang på SVT Play. Serien är på tre avsnitt och ger en fantastisk inblick i arbetet på rehabiliteringscentret och de insatser som Save the Orangutan arbetar för.

Nyaru Menteng är inte bara Save the Orangutans partner BOS Foundations rehabiliteringscenter för föräldralösa och nödställda orangutanger på Borneo. Nyaru Menteng är även världens största rehabiliteringscenter för orangutanger. Flera hundra genomgår rehabilitering för att en dag kunna återvända hem till regnskogen och bli en del av ett nytt hållbart bestånd av vilda orangutanger.

Tittarna får bland annat stifta bekantskap med skogsskolans elever med härliga personligheter. Men serien visar även det hårda arbete som personalen på centret gör för att bevara denna art. Vissa av orangutangerna är bekanta för många som stödjer Save the Orangutans arbete och som följt vårt arbete genom åren. Du har kanske hört om mamma Clara och ungen Clarita, som återförenades efter att Clarita blivit bortförd av en stor orangutanghane? Eller kanske du läst om Alba, världens enda kända albinoorangutang?

Många av karaktärerna tittarna möter är också orangutanger som hör till vårt adoptionsprogram så som Valentino, Jelapat och Hope.

Att bli Orangutang visas på SVT Play till och med 12 juli 2025. Serien kan bara ses i Sverige.