Tidigare denna månad gjorde övervakningsteamet en viktig upptäckt: den frisläppta orangutangen Signe har fått en unge!

Frisläppta orangutangen Signe har fått en unge
Signe med sin unge (Foto: BOS Foundation)

Tidigare i november förberedde sig övervakningsteamet i frisläppningsområdet Kehje Sewen för en dag i skogen för att patrullera området och observera orangutanger. Teamet övervakar de orangutanger som tidigare varit på rehabiliteringscentren och som nu lever i det vilda.

På vägen till området fick teamet stanna till för att undersöka sin bil – men stoppet visade sig vara mer händelserikt än förväntat. De upptäckte nämligen en orangutang inte långt ifrån där de stannat.

Du kan bidra till vårt arbete här.

Övervakningsteamet kände igen orangutangen. Hon heter Signe och återfördes till det vilda år 2016 tillsammans med sin son Bungaran. Signe tog sig fram uppe i träden och letade föda längs med vägen. Efter ett tag tog hon sig ner till marken för att fortsätta sin jakt på föda. Övervakningsteamet närmade sig sakta och plötsligt fick de en mycket uppskattad överraskning. Signe bar på en liten orangutangunge!

Signes unge är den femte ungen född i det vilda till en frisläppt orangutang i Kehje Sewen skogen. I år har rehabiliterade orangutangen Nobri, som bor i nationalparken Bukit Batikap, också fått en unge.

Det är ett mycket positivt tecken när en orangutang som återförts till det vilda får en unge. Detta indikerar att orangutangen lyckats anpassa sig till livet i naturen. Dessutom bidrar det till framtida hållbara, vilda orangutangpopulationer.

Läs mer om Nobri och hennes unge här.

Frisläppta orangutangen Signe har fått en unge
Signe med sin unge (Foto: BOS Foundation)