Save the Orangutans styrelse består av sex personer. Alla styrelseledamöter är oavlönade och bosatta i Sverige.

Jakob Lind - Ordförande

Jakob Lind (född 1966) är VD för kommunikationsbyrån Futurniture. Han är en erfaren kommunikationsstrateg med inriktning på samhällskommunikation och har varit ordförande i svenska Save the Orangutan sedan starten 2007,  samt även varit styrelseledamot i danska Save the Orangutan under två år. Under tiden 2000-2008 var han ordförande i IT-företaget Polopoly.

 

Måns Fornander - Vice ordförande

Måns Fornander (född 1984) är utbildad biolog och marinbiolog men sitter idag som ansvarig för en marknadsledande tjänst i Norden för lagbevakning och lagefterlevnad inom främst miljö, arbetsmiljö och säkerhet. Han har tidigare tillbringat en längre period på Borneo där han fick uppleva regnskogen och orangutangerna på nära håll.

 

Birk Andersson - Kassör

Birk Andersson (född 1987) bor i Malmö, studerar Masterprogrammet i Klimatstrategi vid Lunds universitet och arbetar vid sidan om på Malmö Stad. Han har tidigare varit sysselsatt inom framförallt Naturskyddsföreningen, både i styrelsen i Malmö, som trainee och projektanställd på Naturskyddsföreningen Skåne. Han har fått ett par böcker med haiku-dikter utgivna varav "Mörk Grön Haiku" (2018) har klimat- och miljö-tema.

Anna Wohl - Ledamot

Anna Wohl (född 1960) är konsthistoriker och översättare med engelska som modersmål och driver egen firma för översättning och textredigering. Hon har tidigare arbetat på Getty Research Institute i Los Angeles, arbetar nu på en publikation om lokal byggnads- och kulturvård i Kullabygden, och är aktiv styrelseledamot i Swedish Women's Educational Association, SWEA.

 

Matilda Eriksson Sjöstedt - Ledamot

Matilda Eriksson Sjöstedt (född 1995) är från Malmö och har en kandidatexamen i Utvecklingsstudier med inriktning statsvetenskap från Lunds Universitet. Hon är ideellt engagerad i föreningen Medveten Konsumtion och är med och driver den lokala redaktionen för Ekoguiden. Vid sidan av arbetar hon inom restaurangbranschen, men kommer snart fortsätta med masterstudier inom miljö och utveckling.

Johanna Gittne - Ledamot

Johanna Gittne (född 1971) är nyvald 2023 och har tidigare suttit i Save the Orangutans styrelse mellan 2019-2022. Johanna har en fil kand inom HR och Hospitality Management från Brightons universitet. Hon driver eget sedan 2017 och jobbar som ledarskapsutvecklare, coach och HR-strateg. Johanna är även författare till flera böcker om bland annat personlig utveckling och ledarskap.

 

Valberedningen

Jennie Byström
Katarina Hjertonsson

Kontakt: info@savetheorangutan.se