Save the Orangutans styrelse består av fem personer. Alla styrelseledamöter är oavlönade och bosatta i Sverige.

Jakob Lind - Ordförande

Jakob Lind (född 1966) är VD för kommunikationsbyrån Futurniture. Han är en erfaren kommunikationsstrateg med inriktning på samhällskommunikation och har varit ordförande i svenska Save the Orangutan sedan starten 2007,  samt även varit styrelseledamot i danska Save the Orangutan under två år. Under tiden 2000-2008 var han ordförande i IT-företaget Polopoly.

Ulrika Lamberth - Vice Ordförande

Ulrika Lamberth (född 1973) är pressansvarig på Sveriges Allmännytta. Hon har tidigare arbetat som PR-ansvarig på Huddinge kommun, pressansvarig på Skogsstyrelsen och på Greenpeace Norden. Hon har också varit kommunikatör på Konsumentföreningen Stockholm samt Stockholms läns landsting. Hon var också ledamot i styrelsen i svenska Save the Orangutan 2008-2011.

Birk Andersson - Kassör

Birk Andersson (född 1987) bor i Malmö, studerar Masterprogrammet i Klimatstrategi vid Lunds universitet och arbetar vid sidan om på Malmö Stad. Han har tidigare varit sysselsatt inom framförallt Naturskyddsföreningen, både i styrelsen i Malmö, som trainee och projektanställd på Naturskyddsföreningen Skåne. Han har fått ett par böcker med haiku-dikter utgivna varav "Mörk Grön Haiku" (2018) har klimat- och miljö-tema.

Johanna Gittne - Ledamot

Johanna Gittne (född 1971) driver företaget GMC AB som erbjuder kompetensutveckling inom olika områden samt skriver och ger ut ledarskapsböcker för reflektion och inspiration. Hon har erfarenhet som sakkunnig i arbetsrätt, ledarskap och organisationsutveckling i flertalet styrelser under många år samt övriga ledamotuppdrag.

Anna Wohl - Ledamot

Anna Wohl (född 1960) är konsthistoriker och översättare med engelska som modersmål och driver egen firma för översättning och textredigering. Hon har tidigare arbetat på Getty Research Institute i Los Angeles, arbetar nu på en publikation om lokal byggnads- och kulturvård i Kullabygden, och är aktiv styrelseledamot i Swedish Women's Educational Association, SWEA.

 

Valberedningen

Jennie Byström
Katarina Hjertonsson

Kontakt: info@savetheorangutan.se