På den internationella Orangutangdagen den 19 augusti svarar Denny Kurniawan, Program Manager på Nyary Menteng rehabiliteringscenter, på era frågor.

Denny är beredd att svara på alla slags frågor om Nyaru Menteng.

Denny Kurniawan vet det mesta som går att veta om orangutangerna på Nyaru Menteng – världens största rehabiliteringscenter för orangutanger. Han är nämligen Program Manager och har det samlade ansvaret för hela rehabiliteringsprogrammet. Både för skogsskolan, alla återutsättningar samt övervakning av de områden där orangutangerna sätts ut. Han ansvarar också för de fristadsöar där orangutanger som inte kan återutsättas får bo livet ut.

Nyaru Menteng hyser för ögonblicket 265 orangutanger och merparten blir tränade i konsten att en dag klara sig själva i regnskogen. Save the Orangutans givare betyder allt för centret. När de adopterar en orangutang går stödet till rehabiliteringsarbetet. Det gör Save the Orangutang till Nyaru Mentengs största givarorganisation.

Men hur är egentligen vardagen på Nyaru Menteng? Vilka är historierna bakom bilderna av söta orangutangungar? Och hur är det att återutsätta en orangutang i regnskogen?

Nu har du möjlighet att ställa de frågor som du kanske länge funderat över. Vi gör sedan ett urval och ställer dem till Denny Kurniawan. Den 19 augusti firar vi Orangutangdagen genom att visa Dennys svar.

Frågorna ska skickas till oss senast den 6 augusti. Antingen via formuläret nedan eller i kommentarsfältet på vår Facebooksida.

Här kan du skriva flera frågor om du skulle vilja.
Vänligen fyll i din e-post ovan om du vill ha nyhetsbrev.