Övervakningsteamet i Bukit Batikap-skogen bevittnade nyligen något väldigt speciellt: De fick syn på den frisläppta orangutangen Daisy med en liten bebis.

Daisy blev återutsatt i Bukit Batikap redan 2012 – det allra första året som vår partnerorganisation BOS Foundation började släppa ut rehabiliterade orangutanger i området.

Daisys överraskning

Det har dock gått väldigt länge sedan övervakningsteamet såg något av henne. Därför var det en trevlig överraskning att äntligen stöta på henne igen när hon närmade sig teamets läger. Och inte nog med det: Daisy bar också med sig en fin ny liten orangutangunge.

Övervakningsteamet blev eld och lågor och hoppade genast upp och började observera Daisy och hennes telning. De kunde snabbt fastslå att båda var aktiva och vid god hälsa.

Klamrade sig fast

Ungen verkade fortfarande vara helt beroende av sin mamma och klamrade sig hårt fast i hennes päls så att den inte skulle falla ner. Det var dock inte klart för övervakningsteamet vilket kön den har.

Det är alltid fantastiskt när nya orangutangungar blir observerade i det vilda. Det är ett av de tydligaste tecknen på framgångsrik rehabilitering och ett löfte om orangutangens framtid.

Hjälp oss att hjälpa

Vi önskar Daisy och den lilla all lycka på livets resa!

Hjälp fler föräldralösa orangutanger tillbaka till regnskogen: Adoptera en orangutang