Tillsammans kan vi rädda orangutangerna!

Save the Orangutan anser att orangutanger har en plats i naturen – även i framtiden. Med hjälp av hängivna bidragsgivare har vi under 10 år arbetat för att säkra den vilda orangutangens överlevnad och bromsa skövlingen av orangutangens hem – regnskogen.


Vad gör vi för at säkra orangutangens överlevnad?

Save the Orangutan arbetar hårt för att förhindra utrotning av den röda människoapan. Vi arbetar både med att rädda akut nödställda orangutanger och att säkra orangutangens långsiktiga överlevnad. 15 000 danska och 1300 svenska privata bidragsgivare hjälper Save the Orangutan att göra stor skillnad för orangutangen på Borneo. Genom att adoptera en orangutang bidrar de till att rädda, rehabilitera och frisläppa orangutanger som blivit hemlösa på grund av skogsskövling eller som illegalt hållits som husdjur. 

Vi räddar orangutanger

När orangutanger hålls som husdjur eller lever i regnskog som ska fällas rycker Nyaru Mentengs räddningsteam ut.

Vi rehabiliterar orangutanger
Orangutanger som mist sin mamma i unga år behöver rehabiliteras för att kunna klara sig i naturen. Save the Orangutan stödjer Nyaru Menteng, världens största rehabiliterings-center för orangutanger.

Vi frisläpper orangutanger tillbaka i regnskogen
Målet med rehabilteringsprocessen är att få orangutangerna så självständiga att de kan leva på egen hand i naturen. Från 2012 till juni 2017 har totalt 289 orangutanger släppts fria.  Över 90 procent av de rehabiliterade orangutangerna klarar omställningen till livet i regnskogen, vilket är den högsta överlevnadsgraden för frisläppta primater i hela världen.  

Vi bevarar Borneos regnskog
Save the Orangutan arbetar för att hejda skövlingen av Borneos regnskog och med att återställa förstörd regnskog. Vårt nya program SOS Borneo fokuserar på att återplantera träd i det förstörda Mawas-området. Genom stödja SOS Borneo kan du vara med och plantera träd i Mawas.

Vi jobbar tillsammans för samhällsutveckling
Det är bara möjligt att rädda orangutangen och regnskogen på Borneo genom att involvera lokalbefolkningen i arbetet och stötta dem genom att hitta hållbara försörjningssätt.
 
 


Hjälp oss!

Genom att symboliskt adoptera en av räddningscentrets orangutanger stödjer du vårt rehabiliteringsarbete på centret och kan följa din lilla orangutang på sin resa mot ett nytt liv i frihet i Borneos regnskog.


Möt våra orangutanger!

Hope hittades i ett nedbränt skogsområde, men har det idag bra på skogsdagiset tillsammans med de minsta orangutangerna

 

Cinta en glad och självständig liten orangutang som älskar att äta, särskilt vattenmelon.

Söta Meryl hölls som olagligt husdjur. Idag är hon en pigg och glad liten tjej som gärna lär sig nya saker

Otong kommer med sin aktiva och lekfulla personlighet utvecklas fort för att en dag vara redo att återvända till regnskogen.

Valentino är en väldigt smart liten killa med en mycket stärk vilja att överleva - och han gillar att reta sina kamrater!

Hjälp oss att göra skillnad för orangutangen på Borneo genom att adoptera en orangutang här >>