Träffa våra orangutanger:


Cinta - matglad och busig

Lilla Cinta hade en tuff start i livet. Hon hittades ensam på ett kalhygge av några bybor som kontaktade Nyaru Menteng. Idag är Cinta en glad och självständig liten orangutang som älskar att äta, särskilt vattenmelon.

 

Cinta hittades i ett område som tidigare varit frodig regnskog. När regnskogen avverkats för att ge plats för palmoljeplantager hade lilla Cinta blivit kvar - föräldralös, skrikande och skakande. En man från en närliggande by hittade henne och tog med sig henne hem. Han byggde ett bo till henne av ett bildäck och en handduk. Där bodde Cinta i tre dagar innan mannen kontaktade rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. 

Fick flytta in på skogsdagiset

När Cinta kom till Nyaru Menteng fick hon en grundlig undersökning. Hon vägde bara två kilo men trots omständigheterna mådde hon för övrigt relativt bra. Därför kunde hon snabbt flytta in hos de andra orangutangerna på skogsdagiset. 

En nyfiken orangutang 

Cinta var till en början väldigt försiktig och rädd. Hon höll sig helst nära sina barnvakter och vågade inte vara ensam. Idag är Cinta en helt ny tjej. Hon har fått självförtroende och vågar gå ut på egna upptäcktsfärder. Att klättra i träd är en favorit. Mat är hon också väldigt förtjust i och hon smaskar gärna i sig stora mängder frukt. Vattenmelon är hennes stora favoriträtt.

Trots att Cinta nuförtiden gärna går på egna upptäcktsfärder är hon en mycket omtyckt kompis. Hon är alltid väldigt vänlig mot sina små kamrater i skogsskolan där hon nu går, trots att hon ibland tycker det är roligt att retas och spela små spratt.  


Vill du följa Cinta på hennes väg tillbaka till regnskogen? 

Adoptera Cinta här >>

Ge bort en adoption som gåva >>

Träffa några av våra andra orangutanger >>

Möt våra andra orangutanger!

Läs mer om Hope, MerylValentino och Taymur som också bor på räddningscentret Nyaru Menteng och om Otong som bor på världens minsta räddningscenter för orangutanger, Protect Our Borneo.