Hercules

 

Hercules är en av de stora hanarna som bor på Nyaru Menteng. Han kom till centret år 2002, när han var 12-13 år gammal.

Innan han räddades hade han hållits som husdjur, trots att det är olagligt. Hercules hade i åratal suttit i en väldigt liten bur, där han varken kunde röra sig eller resa sig upp. Hans händer och fötter hade förtvinat till små knyten och han kunde inte räta ut varken fingrar eller tår.

Hercules är idag 30 år och bor i komplexet för de hanar, som inte kan återföras till det vilda. Han är blind på ena ögat och hans händer och fötter kommer aldrig att bli bra nog så att han skulle kunna klättra i träd.

Personalen ger honom berikningsaktiviteter speciellt designade till att aktivera hans händer och fötter. Bland annat får han maten serverad i en korg så att han är tvungen att arbeta med sina händer för att få ut maten.

Den 90 kilo tunga Hercules har inte bara en speciell plats i våra hjärtan, men även hos personalen på Nyaru Menteng. Finns det också plats till Hercules i ditt hjärta?

Då kan du adoptera honom nedanför och följa hans liv och vara med om det ögonblick, när han förhoppningsvis kan få sin egna lilla fristads-ö!Fakta om Hercules:

Center: Nyaru Menteng

Kom till centret: 2002

Ålder vid ankomst: 12-13 årVad får du som adoptant?

När du adopterar Hercules får du ett adoptionsbevis per e-post. Vill du så skickar vi även ett tryckt adoptionsbevis per post.

Utöver det skickar vi löpande uppdateringar om Hercules per e-post så du kan följa hans liv på Nyaru Menteng. Vi skickar ut uppdateringar vid månadsskiftet januari/februari, april/maj, i augusti och vid månadsskiftet oktober/november. I augusti är uppdateringen i form av en videohälsning. 

Du mottar också vårt nyhetsbrev, där du kan läsa om vårt arbete på Borneo och resultaten härav samt senaste nytt om orangutangerna och deras levnadsmiljö.


Vad går ditt stöd till?

Alla orangutangerna på centret
Dina adoption är symbolisk, vilket betyder att du inte bara hjälper Hercules utan även alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo. 

Att rädda föräldralösa och nödställda orangutanger
Du bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger och att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin levnadsmiljö.

Förebyggande åtgärder genom information
Du bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande levnadsmiljö samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.