Gör någon glad genom att ge en orangutang! En gåva som varar länge och spider glädje hela vägen till Borneo. Genom att ge en symbolisk adoption av en orangutang i gåva bidrar du till att rädda föräldralösa och nödställda orangutanger och hjälper dem tillbaka till ett liv i regnskogen. Du är även delaktig i att trygga den vilda orangutangens framtid. Gåvomottagaren kommer kontinuerligt få följa den lille orangutangens väg tillbaka till friheten! Välj mellan en tidsbegränsad eller löpande adoption. Klicka på orangutangerna för att läsa mer om deras bakgrund och personlighet och beställ gåvan i formuläret nedan.

Du mottar ett adoptionsbevis och orangutangens historia direkt till din e-post vid beställning, som du kan skriva ut och ge till gåvomottagaren.


Vad går ditt bidrag till?
Alla orangutangerna på centret
Adoptionen är symbolisk. Det betyder att din gåvoadoption inte bara hjälper en orangutang utan alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo och de vilda bestånden.
Räddning av föräldralösa och nödställda orangutanger
Din gåvoadoption bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger. Den bidrar också till att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin livsmiljö.
Förebyggande åtgärder genom information
Din gåvoadoption bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande hem, samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.
Vad får du när du adopterar en orangutang?
När du beställer en gåvoadoption får du direkt per e-post ett adoptionsbevis och orangutangens bakgrundshistoria som du kan ge till gåvomottagaren. 
Utöver detta skickar vi per e-post löpande uppdateringar om orangutangens liv och utveckling till gåvomottagaren. Uppdateringarna skickas ut fyra gånger per år,  i augusti i form av en videohälsning.
Ni mottar även vårt nyhetsbrev, där ni kan läsa om vårt arbete och resultat på Borneo. Vi kommer också med senaste nytt om orangutangerna och deras livsmiljö.