Genom en symbolisk adoption stöttar du arbetet på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng samt insatserna för att förbättra levnadsvillkoren för den akut utrotningshotade orangutangen. Ditt bidrag går även till att rädda upphittade orangutanger som traumatiserats av mänskliga handlingar. Det kan handla om att deras föräldrar fallit offer för olaglig jakt, skogsbränder eller avverkning som förstört deras regnskogshem. Ditt stöd går också till att befria orangutanger från ett liv i fångenskap.

På Nyaru Menteng får nödställda orangutanger vård och omsorg samt möjlighet att i trygga omgivningar utveckla de naturliga färdigheter som krävs för att de ska kunna klara sig själva och leva ett liv i frihet. När de bedöms vara redo, sätts de på fri fot i skyddade regnskogsområden.

För bara 100 kronor i månaden kan du följa din egen orangutang på sin resa mot ett nytt liv i frihet i Borneos regnskog! Adoptionen löper tillsvidare och du kan närsomhelst säga upp den genom att höra av dig till oss.

Nedan kan du klicka på våra olika adoptionsorangutanger för att läsa mer om deras bakgrund och personlighet. Välj sedan en av dem genom att fylla i formuläret. Det kan adoptera flera om du skulle vilja - då är det bara att fylla i formuläret på nytt och skicka in. Du kan även ge bort en adoption som gåva

Stort tack för ditt ovärderliga stöd. Tillsammans kan vi säkra orangutangens framtid!


Vilken orangutang vill du adoptera?
Hur mycket vill du bidra med per månad?
Vi skickar en e-postbekräftelse till dig.
Välj hur du vill betala

Vad går ditt bidrag till som adoptant?
Alla orangutangerna på centret
Din adoption är symbolisk. Det betyder att du inte bara hjälper en orangutang utan alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo och de vilda bestånden.
Räddning av föräldralösa och nödställda orangutanger
Du bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger. Du bidrar också till att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin livsmiljö.
Förebyggande åtgärder genom information
Du bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande hem, samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.
Vad får du när du adopterar en orangutang?
När du adopterar en orangutang får du direkt per e-post ett adoptionsbevis och orangutangens bakgrundshistoria. 
Utöver detta skickar vi löpande uppdateringar om orangutangens liv och utveckling så du eller gåvomottagaren kan följa orangutangens liv på Nyaru Menteng.
Vi skickar ut uppdateringar fyra gånger per år. I augusti mottar du en videohälsning.
Du får också vårt nyhetsbrev, där du kan läsa om vårt arbete på Borneo och resultaten från detta. Vi kommer också med senaste nytt om orangutangerna och deras livsmiljö.