Lilla orangutangen Hope har nu det bra efter en tuff start i livet. Hon börjar utvecklas till en livsglad och modig orangutang trots att hon har en tragisk historia bakom sig. 

Den 1 juni 2016 får räddningsteamet ett samtal från en man som hittat en ensam orangutangunge i ett nedbränt skogsområde. Räddningsteamet ger sig omedelbart ut och hämtar den lilla ungen, som visar sig vara en cirka fyra till fem månader gammal orangutanghona.

Strax efter ankomsten till rehabiliteringscentret Nyaru Menteng görs en grundlig läkarkontroll av ungen. Det visar sig att ungen är undernärd och väger endast 2,3 kilo. Dessutom har hon ett antal sår på överkroppen och höfter, som vid närmare granskning visar sig komma från kulor avfyrade av ett luftgevär. Vi befarar därför att Hopes första möte med människor lett till att hon förlorat sin mamma, som antagligen dött i kampen för att rädda sin unge från kulregnet.

Hope får en ny start i livet
Videon här nedan är från dagen då lilla orangutangen Hope räddades samt från hennes första tid på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng.

Du kan hjälpa Hope på vägen tillbaka till regnskogen genom att adoptera henne.

Vad får du när du adopterar Hope?

När du adopterar Hope får du direkt per e-post ett adoptionsbevis och hela hennes bakgrundshistoria. 

Utöver detta skickar vi löpande uppdateringar om Hopes liv och utveckling till dig, så du kan följa hennes liv på Nyaru Menteng. Du kommer få en inblick i de faser hon ska ta sig igenom för att kunna leva i regnskogen på egen hand. Du får veta hur hon trivs och utvecklas samt om både hennes motgångar och framgångar i vardagen.

Vi skickar ut uppdateringar fyra gånger per år. I augusti mottar du en videohälsning.

Du får också vårt nyhetsbrev, där du kan läsa om vårt arbete på Borneo och resultaten från detta. Vi kommer också med senaste nytt om orangutangerna och deras livsmiljö.

Orangutangen Hope
Orangutangen Hope
Orangutangen Hope

FAKTA OM HOPE

Center: Nyaru Menteng
Kom till centret: 1 juni 2016
Ålder vid ankomst: 4-5 månader

Vad går ditt bidrag till som adoptant?

Alla orangutangerna på centret
Din adoption är symbolisk, vilket betyder att du inte bara hjälper Hope utan även alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo.

Räddning av föräldralösa och nödställda orangutanger
Du bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger och att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin livsmiljö.

Förebyggande åtgärder genom information
Du bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande hem samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.

MÖT

de andra orangutangerna

GE

en adoption i present