Vårt arbete

Save the Orangutan arbetar hårt för att förhindra utrotning av den röda människoapan. Vi arbetar både med att rädda akut nödställda orangutanger och att säkra orangutangens långsiktiga överlevnad.

 

Vi räddar orangutanger >

När orangutanger hålls som husdjur eller lever i regnskog som ska fällas rycker Nyaru Mentengs räddningsteam ut.

Vi rehabiliterar orangutanger >

Orangutanger som mist sin mamma i unga år behöver rehabiliteras för att kunna klara sig i naturen. Save the Orangutan stödjer Nyaru Menteng, världens största rehabiliteringscenter för orangutanger.

Vi frisläpper orangutanger tillbaka i regnskogen >

Målet med rehabilteringsprocessen är att få orangutangerna så självständiga att de kan leva på egen hand i naturen.

Vi bevarar Borneos regnskog >

Save the Orangutan arbetar för att hejda skövlingen av Borneos regnskog och med att återställa förstörd regnskog. Vårt nya program SOS Borneo fokuserar på att återplantera träd i det förstörda Mawas-området. Genom stödja SOS Borneo kan du vara med och plantera träd i Mawas.

Vi jobbar tillsammans för samhällsutveckling >

Det är bara möjligt att rädda orangutangen och regnskogen på Borneo genom att involvera lokalbefolkningen i arbetet och stötta dem genom att hitta hållbara försörjningssätt.


 Rädda regnskogen med SOS Borneo!

Genom vårt skogsprogram SOS Borneo kan du vara med och återplantera och skydda regnskogen i Mawas på södra Borneo. Att bevara Borneos unika regnskog gör att vi säkrar orangutangens framtida hem.

Läs mer om hur du planterar träd på Borneo här >>