Ge träd i gåva till nära och kära samt regnskogen

Regnskogen på Borneo försvinner i snabb takt. Samtidigt som du gör gåvomottagaren glad med ett fint gåvobevis är du också med och räddar regnskogen genom trädplantering i förstörda regnskogsområden.

Din gåva säkrar livsmiljön för Borneos akut utrotningshotade orangutanger samt tusentals andra arter som bor i skogen. Träd binder även koldioxid och har på så sätt en stor positiv klimatpåverkan.

Vid beställning får du ett gåvobevis i PDF per e-post som du kan ge till mottagaren.

Du kan läsa mer om vårt mål att plantera 1 000 hektar regnskog på Borneo här.

Tusen tack för att du hjälper skogen att växa och frodas!

Ps. Är din gåva till flera personer? Maila namnen till info@savetheorangutan.se när du gjort din beställning så får du ett gåvobevis som är anpassat för flera namn.


Du kan även ge en större gåva. Maila oss på info@savetheorangutan.se så hjälper vi dig.
Mottagarens namn kommer stå på gåvobeviset.
Vi skickar en e-postbekräftelse till dig.
Du har valt att betala for gåvan med betalkort. Enligt distansavtalslagen har du rätt att ångra ett köp som du gjort via internet. Ångertiden är 14 dagar från det att köpet genomfördes. Ångrar du dig inom denna tid kontaktar du Save the Orangutan.

Vad går pengarna till?
Att plantera träd bidrar till arbetet att bevara och återplantera förstörd regnskog och är en personlig gåva som skapar glädje för många.

Stödet till att plantera träd omfattar inte endast själva planteringen av trädet. Det innefattar även insamling av frön, etablering av plantskolor, plantering på de bestämda områdena samt övervakning av de planterade träden. Vidare infattar det även blockering av dräneringskanaler för att höja vattennivån, patrulleringar i området för att skydda mot skogsbränder och olagliga aktiviteter, utbildning av lokalbefolkningen i arbetet samt lobbyverksamhet för att säkerställa områdets fortsatta status som skyddat. Detta hjälper att säkra den viktiga biologiska mångfalden och gör att orangutangerna fortsatt kan leva i regnskogen.