Orangutangen Hercules är en av de stora hanarna som bor på Nyaru Menteng. Han kom till centret år 2002, när han var 12-13 år gammal.

Innan han räddades hade han hållits som husdjur, trots att det är olagligt. Hercules hade i åratal suttit i en väldigt liten bur, där han varken kunde röra sig eller resa sig upp. Hans händer och fötter hade förtvinat till små knyten och han kunde inte räta ut varken fingrar eller tår.

Hercules är idag över 30 år och bor i anläggningen för de hanar, som inte kan återföras till det vilda. Han är blind på ena ögat och hans händer och fötter kommer aldrig att bli bra nog så att han skulle kunna klättra i träd.

Personalen ger honom berikningsmaterial speciellt designade för att aktivera hans händer och fötter. Bland annat får han maten serverad i en korg, så att han är tvungen att arbeta med sina händer för att få ut maten.

Den 90 kilo tunga Hercules har inte bara en speciell plats i våra hjärtan, utan även hos personalen på Nyaru Menteng. Finns det också plats för Hercules i ditt hjärta?

Då kan du adoptera honom nedanför och följa hans liv och vara med om det ögonblick, när han förhoppningsvis kan få sin egna lilla fristads-ö!

Du kan hjälpa Hercules genom att adoptera honom.

Maila dina kontaktuppgifter till info@savetheorangutan.se så ordnar vi det. 

Vad får du när du adopterar Hercules?

När du adopterar Hercules får du per e-post ett adoptionsbevis och hela hans bakgrundshistoria. 

Utöver detta skickar vi löpande uppdateringar om Hercules liv och utveckling till dig, så du kan följa hans liv på Nyaru Menteng. Du kommer få en inblick i de faser han ska ta sig igenom, hur han trivs och utvecklas samt om både hans motgångar och framgångar i vardagen.

Vi skickar ut uppdateringar fyra gånger per år. I augusti mottar du en videohälsning.

Du får också vårt nyhetsbrev, där du kan läsa om vårt arbete på Borneo.

Orangutangen Hercules
Orangutangen Hercules

FAKTA OM HERCULES

Center: Nyaru Menteng
Kom till centret: 2002
Ålder vid ankomst: 12-13 år

Vad går ditt bidrag till som adoptant?

Alla orangutangerna på centret
Din adoption är symbolisk, vilket betyder att du inte bara hjälper Hercules utan även alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo.

Räddning av föräldralösa och nödställda orangutanger
Du bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger och att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin livsmiljö.

Förebyggande åtgärder genom information
Du bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande hem samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.

MÖT

de andra orangutangerna

GE

en adoption i present