Ge bort ett träd i Borneos regnskog


 

Plantera träd som en gåva till mottagare samt regnskogen

Regnskogen på Borneo försvinner i snabb takt. Samtidigt som du gör gåvomottagaren glad är du också med och räddar regnskogen genom att plantera träd i förstörda regnskogsområden. Din gåva skänker både glädje till mottagaren och till Borneos utrotningshotade orangutanger samt de hundratals andra arter som kan bo kvar i sina hem.  

Vad går pengarna till?

Att plantera träd bidrar till arbetet att bevara och återuppföra förstörd regnskog och är en personlig gåva som skapar glädje för många.


Stödet till att plantera träd omfattar inte endast själva planteringen av trädet. Det innefattar även insamling av frön, etablering av plantskolor, plantering på de bestämda områdena samt övervakning av de planterade träden. Vidare infattar det även blockering av dräneringskanaler för att höja vattennivån, patrulleringar i området för att skydda mot skogsbränder och olagliga aktiviteter, utbildning av lokalbefolkningen i arbetet samt lobbyverksamhet för att säkerställa områdets fortsatta status som skyddat. Detta hjälper att säkra den viktiga biologiska mångfalden och gör att orangutangerna fortsatt kan leva i regnskogen.