Lilla orangutangen Topan hittades ensam i närheten av en flod den 13 oktober 2017. Hon var i dåligt tillstånd när hon kom till Nyaru Menteng.

Topan var mycket liten när hon kom till rehabiliteringscentret - hon vägde 1,5 kg och var allvarligt uttorkad och undernärd.

Sedan dess har det hänt mycket med Topan, som nu påbörjat sin rehabiliteringsresa i skogsskolan. Hon är en aktiv och nyfiken elev som gärna klättrar högt upp i träden. Hon har också redan hittat sin bästa vän Ale, och de hänger ihop i vått och torrt.

Topan växer och utvecklas
Här nedan kan du se en video om lilla orangutangen Topan och hennes utveckling.

Du kan hjälpa Topan på vägen tillbaka till regnskogen genom att adoptera henne.

Vad får du när du adopterar Topan?

När du adopterar Topan får du direkt per e-post ett adoptionsbevis och hela hennes bakgrundshistoria. 

Utöver detta skickar vi löpande uppdateringar om Topans liv och utveckling till dig, så du kan följa hennes liv på Nyaru Menteng. Du kommer få en inblick i de faser hon ska ta sig igenom för att kunna leva i regnskogen på egen hand. Du får veta hur hon trivs och utvecklas samt om både hennes motgångar och framgångar i vardagen.

Vi skickar ut uppdateringar fyra gånger per år. I augusti mottar du en videohälsning.

Du får också vårt nyhetsbrev, där du kan läsa om vårt arbete på Borneo och resultaten från detta. Vi kommer också med senaste nytt om orangutangerna och deras livsmiljö.

Orangutangen Topan

FAKTA OM TOPAN

Center: Nyaru Menteng
Kom till centret: 13 oktober 2017
Ålder vid ankomst: 8 månader

Vad går ditt bidrag till som adoptant?

Alla orangutangerna på centret
Din adoption är symbolisk, vilket betyder att du inte bara hjälper Topan utan även alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo.

Räddning av föräldralösa och nödställda orangutanger
Du bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger och att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin livsmiljö.

Förebyggande åtgärder genom information
Du bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande hem samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.

MÖT

de andra orangutangerna

GE

en adoption i present