Gör någon glad genom att ge bort en orangutang! Det är en gåva som varar länge och sprider glädje hela vägen till Borneo. Genom att ge bort en symbolisk adoption av en orangutang bidrar du till att rädda föräldralösa och nödställda orangutanger och hjälper dem tillbaka till ett liv i regnskogen. Du är även delaktig i att trygga den vilda orangutangens framtid.

Gåvomottagaren kommer kontinuerligt få följa sin orangutangs väg tillbaka till friheten! Klicka på orangutangerna nedan för att läsa mer om deras bakgrund och personlighet och gör din beställning i formuläret.

Du får ett adoptionsbevis och orangutangens historia till din e-post vid beställning. Detta kan du sedan skicka eller skriva ut och ge till gåvomottagaren.

Gåvoadoptionen löper tillsvidare och du kan närsomhelst säga upp den genom att höra av dig till oss.

Varmt tack för ditt bidrag - tillsammans räddar vi orangutangen!


Adoption som gåva
Vilken orangutang vill du adoptera?
Vi använder mottagarens e-post för att skicka information om den adopterade orangutangen och andra nyheter från vårt arbete på Borneo.
Hur mycket vill du bidra med per månad?
Vi kommer att skicka en bekräftelse på din gåva via e-post.
Välj hur du vill betala

Vad går ditt bidrag till?
Alla orangutangerna på centret
Adoptionen är symbolisk. Det betyder att din gåvoadoption inte bara hjälper en orangutang utan alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo och de vilda bestånden.
Räddning av föräldralösa och nödställda orangutanger
Din gåvoadoption bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger. Den bidrar också till att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin livsmiljö.
Förebyggande åtgärder genom information
Din gåvoadoption bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande hem, samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.
Vad får du när du adopterar en orangutang?
När du beställer en gåvoadoption får du direkt per e-post ett adoptionsbevis och orangutangens bakgrundshistoria som du kan ge till gåvomottagaren. 
Utöver detta skickar vi per e-post löpande uppdateringar om orangutangens liv och utveckling till gåvomottagaren. Uppdateringarna skickas ut fyra gånger per år,  i augusti i form av en videohälsning.
Ni mottar även vårt nyhetsbrev, där ni kan läsa om vårt arbete och resultat på Borneo. Vi kommer också med senaste nytt om orangutangerna och deras livsmiljö.