Orangutangen är akut hotad. Skövling av regnskogen, jakt och illegal handel med vilda djur är de främsta orsakerna till detta.

Men tillsammans kan vi skapa förändring, bland annat genom att sprida budskapet om detta ikoniska djurs tragiska öde.

Det vill vi göra denna Orangutan Caring Week som årligen firas i november för att uppmärksamma orangutangerna och de utmaningar de står inför.

Nedan kan du välja att ladda ner ett Orangutan Caring Week kort och sprida budskapet vidare till följare, vänner och bekanta på Facebook, Instagram och Twitter. Du kan också välja att ladda ner ett härligt pysselblad för barn, där ni tillsammans kan diskutera och lära er mer om livet i regnskogen på Borneo.

Ladda ner ett Orangutan Caring kort här:

Skapa uppmärksamhet om orangutangens hem i regnskogen

Kopiera denna text:

En gång i tiden hade orangutangerna mängder av träd. Men regnskogen försvinner i alarmerande takt.
Det hotar orangutangen, det hotar klimatet globalt och det hotar den biologiska mångfalden och lokalbefolkningen.

Tillsammans kan vi vända utvecklingen: https://savetheorangutan.se/planteratradkampanj/

Skapa uppmärksamhet om orangutangens situation

Kopiera denna text:

Orangutangungen är beroende av sin mamma tills den är 7-8 år gammal och har lärt sig de färdigheter den behöver för att klara sig själv i regnskogen. Dessvärre förlorar alldeles för många ungar sina mammor innan de kan klara sig själva. Detta till följd av avskogning, skogsbränder, jakt eller illegal handel med vilda djur.

De behöver vår hjälp för att kunna återvända till ett liv i i regnskogen:  https://savetheorangutan.se/adoptera-en-orangutang/adoptera-en-orangutang/


Prata med dina barn eller barnbarn om orangutangerna

Ladda ner ett gratis pysselblad, redo att skrivas ut! En mysig aktivitet att göra tillsammans och samtidigt lära sig mer om orangutangen, regnskogen och alla andra djur.

Klicka på knappen nedan för att ladda ner aktivitetsbladet gratis. Där hittar du även fakta för barn om orangutangen, regnskogen och några av regnskogens andra unika och hotade djurarter.

Pysselblad för barn