Jeni är en av de två föräldralösa orangutangungar som blev räddade och ankom till rehabiliteringscentret Nyaru Menteng sensommaren 2020. Nu kan du adoptera orangutangen Jeni och följa henne tillbaka till regnskogen.

Jeni var 10 månader gammal, vägde endast 5 kilo och var tydligt traumatiserad då hon ankom till Nyaru Menteng. Den torra huden och stora sår på baksidan av hennes ena ben vittnade om ett liv i fångenskap.

På Nyaru Menteng har Jeni en trogen kompanjon, Alexander. De två kompletterar varandra och ger varandra den boost av självsäkerhet som de båda behöver för att lära sig nya saker och utvecklas. De är båda två nyfikna och duktiga på att klättra - varje morgon är de lika entusiastiska för att komma ut i skogen och leka!

Genom att adoptera orangutangen Jeni hjälper du henne att återvända till regnskogen samtidigt som du hjälper oss att förbättra levnadsvillkoren för andra nödställda orangutanger.

Jeni rescue
Jeni rescue
BOS_0099
Jeni
Orangutangen Jeni

FAKTA OM JENI

Center: Nyaru Menteng
Kom till centret: 24 agusti 2020
Ålder vid ankomst: 10 månader

Du kan hjälpa Jeni på vägen tillbaka till regnskogen genom att adoptera henne.

Vad får du när du adopterar Jeni?

När du adopterar Jeni får du direkt per e-post ett adoptionsbevis och hela hennes bakgrundshistoria. 

Utöver detta skickar vi löpande uppdateringar om Jenis liv och utveckling till dig, så du kan följa hennes liv på Nyaru Menteng. Du kommer få en inblick i de faser hon ska ta sig igenom för att kunna leva i regnskogen på egen hand. Vi skickar även uppdateringar om hur hon trivs och utvecklas samt om både hennes motgångar och framgångar i vardagen.

Uppdateringar skickas ut fyra gånger per år. Omkring augusti mottar du en videohälsning.

Du får också vårt nyhetsbrev, där du kan läsa om vårt arbete på Borneo och resultaten från detta. Vi kommer också med senaste nytt om orangutangerna och deras livsmiljö.

Jeni 7
Jeni 3
Adoptera Jeni
Jeni 4

Vad går ditt bidrag till som adoptant?

Alla orangutangerna på centret
Din adoption är symbolisk, vilket betyder att du inte bara hjälper Hope utan även alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo.

Räddning av föräldralösa och nödställda orangutanger
Du bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger och att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin livsmiljö.

Förebyggande åtgärder genom information
Du bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande hem samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.

MÖT

de andra orangutangerna

GE

en adoption i present