Tv-serien ’Orangutangernas Djungelskola’ ger en fantastisk inblick i livet på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng för de föräldralösa och nödställda orangutangerna.

År 2018 filmade ett nyzeeländskt produktionsteam livet på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. Nu visas den tredelade serien av Orangutangernas Djungelskola på Kunskapskanalen och UR Play. Serien ger en fantastisk inblick i arbetet på rehabiliteringscentret och de insatser som Save the Orangutan arbetar för.

Orangutangernas Djungelskola följer livet på Nyaru Menteng, Save the Orangutans partner BOS Foundations rehabiliteringscenter för föräldralösa och nödställda orangutanger på Borneo. Nyaru Menteng är världens största rehabiliteringscenter för orangutanger där flera hundra orangutanger för tillfället genomgår rehabilitering för att en dag kunna återvända hem till regnskogen och bli en del av ett nytt hållbart bestånd vilda orangutanger.

Orangutangernas DjungelskolaTittarna får bland annat stifta bekantskap med skogsskolans elever med härliga personligheter. Men serien visar även det hårda arbete som personalen på centret gör för att bevara denna art. Vissa av orangutangerna är bekanta för många som stödjer Save the Orangutans arbete och som följt vårt arbete genom åren. Du har kanske hört om mamma Clara och ungen Clarita, som återförenades efter att Clarita blivit bortförd av en stor orangutanghane? Eller kanske du läst om Alba, världens enda kända albinoorangutang?

Många av karaktärerna tittarna möter i djungelskolan är också orangutanger som hör till vårt adoptionsprogram så som Valentino, Jelapat och Hope.

Orangutangernas Djungelskola visas på Kunskapskanalen på måndagar kl. 20.10 och torsdagar kl. 18.30. Sista avsnittet visas på torsdag 11 februari 2021 kl. 18.30.

Alla avsnitt kan ses på UR Play fram till 31 juli 2022.

Nedan kan du se några videosnuttar från serien på djungelskolans härliga elever.