I slutet av januari räddades en liten orangutangunge och fördes till rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. Det är frågan om en liten orangutanghane, som för tillfället befinner sig i karantän på centret.

Under de sista dagarna i januari var vår indonesiska samarbetspartner BOS Foundation tillsammans med Central Kalimantan Natural Resources Conservation Agency (BKSDA) åter igen tvungna att rycka ut för att rädda en liten orangutangunge.

Den lilla ungen är ett år gammal och hittades ursprungligen alldeles ensam nära en gård. Sedan dess har han bott hos en lokalinvånare i över en månad innan myndigheterna kallades på plats för att ordna med ett bättre hem till honom.

När ungen räddades var han mycket svag och febrig. Han fick dock i sig lite frukt och vatten på vägen till rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. Ungen har sedan dess förflyttats till karantänområdet och undersökts av veterinär.

Den lilla orangutangungen behandlas fortfarande och i och med att han är undernärd kommer karantänperioden att vara i minst två månader. Han är dock på bättringsväg och efter att karantänperioden är avklarad är planen att han ska få träffa de andra orangutangungarna i skogsdagiset.