För fjärde gången i år har Save the Orangutans partner BOS Foundation frisläppt rehabiliterade orangutanger i det skyddade regnskogsområdet Kehje Sewen på östra Kalimantan. Det är orangutangerna Febri, Misri, Riki och Rini som nu fått återvända till livet i det vilda.

I och med frisläppningen av de fyra orangutangerna har Save the Orangutans partner BOS Foundation nu under 2019 frisläppt 24 orangutanger i Kehje Sewen regnskogen. Därmed är det totala antalet frisläppta orangutanger i detta skogsområde uppe i 111 orangutanger sedan starten år 2012. Alla frisläppningsområden är noga utvalda och övervakade för att säkerställa ett så tryggt liv för orangutangerna som bara möjligt, samt att antalet orangutanger i området är i balans med faktorer så som tillgång till föda och utrymme.

Här frisläpps mamma Riki och unge Rini i Kehje Sewen skogen

I och med frisläppningen av de fyra orangutangerna har Save the Orangutans partner BOS Foundation nu under 2019 frisläppt 24 orangutanger i Kehje Sewen regnskogen. Därmed är det totala antalet frisläppta orangutanger i detta skogsområde uppe i 111 orangutanger sedan starten år 2012. Alla frisläppningsområden är noga utvalda och övervakade för att säkerställa ett så tryggt liv för orangutangerna som bara möjligt, samt att antalet orangutanger i området är i balans med faktorer så som tillgång till föda och utrymme.

Orangutangfamiljens nya liv i regnskogen

Den 26:e augusti påbörjades den långa resan från rehabiliteringscentret Samboja Lestari. Resan tog nästan 17 timmar med kontinuerliga pauser för att kunna titta till orangutangerna.

Orangutangmamman Riki och hennes två ungar Febri och Rini frisläpptes samtidigt som den 17 åriga orangutanghanen Misri.

Mamma Riki och hennes förstfödde, Febri, räddades år 2006 från underhållningsindustrin på Jakarta. När de kom till rehabiliteringscentret var Riki 13 år och Febri endast två år. Tyvärr hade Riki och Febri separerats redan vid födseln vilket ledde till att de inte hade kunnat knyta an till varandra, och mor och dotter fick därför rehabiliteras separat, tills de nu kunde återförenas.

År 2015 fick Riki sin andra unge, Rini, som nu är 4 år gammal. Kort efter födseln flyttades Riki och Rini tillsammans ut till ö-universitetet och efter många års rehabilitering är den lilla familjen med mamma och två ungar äntligen redo för livet i det vilda.

Utöver orangutangfamiljen frisläpptes även hanen Misri, som är 17 år.

Orangutangfamiljens nya liv i regnskogen

Den 26:e augusti påbörjades den långa resan från rehabiliteringscentret Samboja Lestari. Resan tog nästan 17 timmar med kontinuerliga pauser för att kunna titta till orangutangerna.

Orangutangmamman Riki och hennes två ungar Febri och Rini frisläpptes samtidigt som den 17 åriga orangutanghanen Misri.

Mamma Riki och hennes förstfödde, Febri, räddades år 2006 från underhållningsindustrin på Jakarta. När de kom till rehabiliteringscentret var Riki 13 år och Febri endast två år. Tyvärr hade Riki och Febri separerats redan vid födseln vilket ledde till att de inte hade kunnat knyta an till varandra, och mor och dotter fick därför rehabiliteras separat, tills de nu kunde återförenas.

År 2015 fick Riki sin andra unge, Rini, som nu är 4 år gammal. Kort efter födseln flyttades Riki och Rini tillsammans ut till ö-universitetet och efter många års rehabilitering är den lilla familjen med mamma och två ungar äntligen redo för livet i det vilda.