Träffa våra orangutanger:


Otong - aktiv och klok

Otongs mamma dog troligtvis i de omfattande skogsbränderna som härjade på Borneo under hösten 2015 till följd av väderfenomenet El Niño. Det var därför en mager och ensam orangutangunge hittades av en lokal invånare från en by i den centrala delen av Borneo.

 Otong är en liten hanorangutang som hade en tuff start i livet. Därför kan han också verka lite svag, speciellt eftersom att han har en skada på sitt högra öga. Men man ska inte underskatta den lilla killens förmåga att återhämta sig och hans energi. Han är en ytterst aktiv och klok orangutang som snabbt kan skifta humör och gå från att vara en lekande glad liten krabat till att vara irriterad och nästan lite aggressiv.


Hittades av en lokal invånare

Otongs mamma dog troligtvis i de omfattande skogsbränderna som härjade på Borneo under hösten 2015 till följd av väderfenomenet El Niño. Det var därför en mager och ensam orangutangunge hittades av en lokal invånare från en by i den centrala delen av Borneo. I starten var Otong mycket sjuk men med hjälp av en omsorgsfull bybo fick han det sakta men säkert bättre. Efter ett par veckor var han frisk nog att transporteras till Borneo Wildlife Rescue Centre som skulle bli hans nya hem. Dessvärre har hans högra öga inte kunnat återhämta sig efter den rök från skogsbränderna som orsakade en infektion i hans ena öga.


Lekfull och bra på at hitta på egna lekar

Otong lever på världens minsta rehabiliteringscenter för orangutanger som ligger i den centrala delen av Borneo. Här blir han väl omhändertagen och får komma ut och leka i skogen varje dag. Han lär sig hur man klättrar i träden, hittar sin egen föda i form av ätbara frukter, plantor och termiter samt hur man bygger bon.

Det finns alltid en orangutangpassare i närheten som säkerställer att han har det bra och inte saknar något, precis som hans mamma annars hade gjort ute i det vilda. På centret bor också en annan liten orangutang som heter Oka som bara är nio månader gammal. De två orangutang-erna kommer bra överens, även om de kan reta varandra då och då och dra ner varandra från träden. Otong är mycket lekfull och bra på att hitta på egna lekar som Oka inte orkar leka med honom.

Otong kommer med sin ytterst aktiva och lekfulla personlighet, med säkerhet utvecklas fort, för att en dag vara redo att återvända till Borneos frodiga regnskog. 


Vill du följa Otongs resa tillbaka till regnskogen? 

Adoptera Otong här >>

Eller ge bort en adoption som gåva här >>

Träffa några av våra andra orangutanger här >>

 Möt våra andra orangutanger!

Läs mer om Cinta, ValentinoHopeMeryl och Taymur som bor på räddningscentret Nyaru Menteng på Borneo.