Träffa våra orangutanger:


Otong - aktiv och klok

Otongs mamma dog troligtvis i de omfattande skogsbränderna som härjade på Borneo under hösten 2015 till följd av väderfenomenet El Niño. Det var därför en mager och ensam orangutangunge hittades av en lokal invånare från en by i den centrala delen av Borneo.

 


Otong är en liten orangutanghane som hade en tuff start i livet. Därför kan han också verka lite svag, speciellt eftersom att han har en skada på sitt högra öga. Men man ska inte underskatta den lilla killens energi och förmåga. Han är en ytterst aktiv och klok orangutang och det är inget tvivel om att han är herren på täppan.


Hittades av en lokal invånare

Otongs mamma dog troligtvis i de omfattande skogsbränderna som härjade på Borneo under hösten 2015 till följd av väderfenomenet El Niño. Det var därför en mager och ensam orangutangunge hittades av en lokal invånare från en by i den centrala delen av Borneo. I början var Otong mycket sjuk men med hjälp av en omsorgsfull bybo fick han det sakta men säkert bättre. Efter ett par veckor var han frisk nog att transporteras till Borneo Wildlife Rescue Centre som skulle bli hans nya hem. Dessvärre har hans högra öga inte kunnat återhämta sig efter den rök från skogsbränderna som orsakade en infektion i hans ena öga.


Lekfull och bra på at hitta på egna lekar

I juli 2018 flyttade Otong från världens minsta rehabiliteringscenter till världens största, Nyaru Menteng. Trots en stor förändring för Otong påverkade inte flytten honom märkbart. Han har lika starkt självförtroende nu som innan! På rehabiliteringscentret blir han väl omhändertagen. Han lär sig hur man klättrar i träden, hittar sin egen föda i form av ätbara frukter, plantor och termiter samt hur man bygger bon.

Det finns alltid en barnvakt i närheten som säkerställer att han har det bra och inte saknar något, precis som hans mamma annars hade gjort ute i det vilda. Otong är dock en mycket självständig orangutang som inte har några problem med att röra sig på långa avstånd från barnvakterna och ta sig iväg på egna klätteräventyr. Att klättra i träd är bland det bästa han vet!

Otong kommer med sin ytterst aktiva och lekfulla personlighet, med säkerhet utvecklas fort, för att en dag vara redo att återvända till Borneos frodiga regnskog. 


Vill du följa Otongs resa tillbaka till regnskogen? 

Adoptera Otong här >>

Eller ge bort en adoption som gåva här >>

Träffa några av våra andra orangutanger här >>


 
Möt våra andra orangutanger!

Läs mer om TopanValentinoHopeMeryl och Taymur som alla bor på räddningscentret Nyaru Menteng på Borneo.