Hope är den nyaste orangutangen i vårt adoptionsprogram, och efter en hård start i livet har hon så smått börjat utveckla sig till en livsglad och modig orangutang.

 
 

Hittades i ett nedbränt skogsområde

Den 1 juni 2016 fick räddningsteamet ett samtal från en man som hade hittat en ensam orangutangunge i ett nedbränt skogsområde. Räddningsteamet begav sig omedelbart ut och hämtade den lilla ungen, som visade sig vara en cirka fyra till fem månader gammal orangutanghona.


Hård start i livet

Strax efter ankomsten till rehabiliteringscentret Nyaru Menteng gjordes en grundlig läkarkontroll av ungen. Tyvärr visade undersökningen att hon var undernärd och bara vägde 2,3 kilo. Dessutom hade hon en rad sår på torso och höfter, som vid närmare granskning visade sig härröra från kulor avfyrade av ett luftgevär. Vi befarar därför att hennes första möte med människor var av det sorgsna slaget, och att dessa människor sköt hennes mamma som dog när hon försökte rädda ungen från kulregnet.


Upplärningen har börjat

Lyckligtvis har hon med hjälp av centrets omsorgsfulla personal kommit i form igen. Idag ingår hon i rehabiliteringsprogrammet för nödställda orangutanger, där hon för närvarande går på skogsdagiset tillsammans med de andra orangutangungarna under tre år. Här tas hon dagligen ut till ett litet skogsområde, där hon långsamt kan börja utveckla sina färdigheter så att hon en dag kan återvända till regnskogen som en vuxen orangutang. 

Om du adopterar Hope hjälper du till att säkerställa att hon kan återvända till regnskogen, samtidigt som du får kontinuerliga uppdateringar och bilder av hennes utveckling. Tillsammans kan vi vara med och ge henne och andra nödställda orangutanger nytt hopp.

Adoptera Hope här >>


Galleri med Hope
Kom till Nyaru Menteng: Juni 2016
Ålder vid ankomst: 4-5 månader
Placering: Dagis
Adoptera Hope här >>

Hope fick en hård start i livet då hon både blev skjuten och förlorade sin mamma. 

Lyckligtvis har hon inte tappat livsglädjen, och trots den våldsamma starten trivs hon idag på Nyaru Mentengs skogsdagis, där hon utvecklas steg för steg. 


Det du får som adoptant

  • Ett adoptionsbevis och en bild av Hope.
  • En uppdatering varje kvartal, där du får de senaste nyheterna från Hopes utveckling.
  • Ett månatligt nyhetsbrev där du får de senaste nyheterna från Borneo och resultaten från arbetet med att rädda den kritiskt hotade orangutangen.

Det du gör som adoptant

  • Din adoption är symbolisk vilket innebär att du inte bara hjälper Hope, utan även alla andra orangutanger på centret.
  • Du räddar föräldralösa orangutanger och säkerställer dem ett regnskogshem som de kan återvända till.
  • Du stöder driften av världens största rehabiliteringscenter för orangutanger.

Möt våra andra orangutanger!

Läs mer om Cinta, MerylValentino och Taymur som också bor på räddningscentret Nyaru Menteng på Borneo och om Otong som bor på världens minsta räddningscenter för orangutanger, Protect Our Borneo.