Hope är den nyaste orangutangen i vårt adoptionsprogram, och efter en hård start i livet har hon så smått börjat utveckla sig till en livsglad och modig orangutang. 

Hittades i ett nedbränt skogsområde

Den 1 juni 2016 fick räddningsteamet ett samtal från en man som hade hittat en ensam orangutangunge i ett nedbränt skogsområde. Räddningsteamet begav sig omedelbart ut och hämtade den lilla ungen, som visade sig vara en cirka fyra till fem månader gammal orangutanghona.


Hård start i livet

Strax efter ankomsten till rehabiliteringscentret Nyaru Menteng gjordes en grundlig läkarkontroll av ungen. Tyvärr visade undersökningen att hon var undernärd och bara vägde 2,3 kilo. Dessutom hade hon en rad sår på torso och höfter, som vid närmare granskning visade sig härröra från kulor avfyrade av ett luftgevär. Vi befarar därför att hennes första möte med människor var av det sorgsna slaget, och att dessa människor sköt hennes mamma som dog när hon försökte rädda ungen från kulregnet.


Upplärningen har börjat

Lyckligtvis har hon med hjälp av centrets omsorgsfulla personal kommit i form igen. Idag ingår hon i rehabiliteringsprogrammet för nödställda orangutanger, där hon för närvarande går på skogsdagiset tillsammans med de andra orangutangungarna under tre år. Här tas hon dagligen ut till ett litet skogsområde, där hon långsamt kan börja utveckla sina färdigheter så att hon en dag kan återvända till regnskogen som en vuxen orangutang. 

Hope är redan duktig på att hitta föda och är självständig och äventyrlig under dagarna i skogsdagiset. Dock är det tydligt att hon fortfarande är en liten unge som behöver närhet. Så fort hon kommer hem från dagis kravlar hon sig upp hos en av barnvakterna för att mysa.


Vill du följa Hope på hennes väg tillbaka till friheten? 

Adoptera Hope här >>

Eller ge bort en adoption som gåva här >>

Träffa några av våra andra orangutanger här >>


Möt våra andra orangutanger!

Läs mer om TopanMerylValentinoOtong och Taymur som alla bor på räddningscentret Nyaru Menteng på Borneo.