Var med och ge de minsta orangutangerna ett nytt sätt att ta sig till skogsskolan.

Under 2018 fick Nyaru Mentengs nya skogsdagis och karantänavdelning varsin fin utomhus lekplats tack vare era givmilda bidrag. Det blev också pengar över till en träspång från skogsdagiset och ut till deras skogsskoleområde.

Men det behövs fortfarande en träspång från karantänavdelningen och ut till deras skogsskoleområde. Samtidigt vill vi gärna också bland annat etablera ett klätterrep hela vägen ut till skogsskolan från både skogsdagiset och karantänavdelningen. Med hjälp av klätterrepet kan de allra minsta orangutangerna från första början lära sig att färdas på ett naturligt sätt, så som orangutangerna gör i det vilda. Bidra till insamlingen och hjälp oss att få de sista detaljerna på plats vid det nya skogsdagiset.

Du kan donera via formuläret här på sidan eller via
Swish 123 607 13 02 eller bankgiro 900-1421.
Skriv då in ’skogsdagis’ i meddelandefältet så vi vet vad donationen ska gå till.

Detta går pengarna till:

I augusti 2017 kunde Nyaru Mentengs allra minsta orangutanger flytta in till centrets nya skogsdagis. Och under våren 2018 fick orangutangerna två fina nya lekplatser i bruk, tack vare era givmilda donationer.

Nu är vi redo för nästa steg som består av en träspång från huset och ut till karantänavdelningens skogsskola, ett stängsel ut mot skogen, berikningsmaterial till lekplatserna, skyddsöverdrag till djurskötarnas viloområde, en vattenpump, solcellsanläggning och sist, men inte minst, 500 meter klätterrep från skogsdagiset och karantänavdelningen och ut till de två skogsskoleområdena. Sammanlagt kostar alla ovannämnda förbättringsåtgärder cirka 105 000 kronor, och vi hoppas att du vill vara med och bidra till att ge minstingarna på rehabiliteringscentret en förgylld tillvaro. Många bäckar små - tillsammans gör vi skillnad!