Vad är en adoption?

Genom att adoptera en orangutang, eller ge en adoption i gåva, bidrar du till arbetet med att rädda och rehabilitera de nödställda och föräldralösa orangutangerna på Borneo. Tillsammans med vår lokala samarbetspartner BOS Foundation arbetar Save the Orangutan med att ge orangutangerna bästa möjliga vård och upplärning. Målet med arbetet är att de en dag ska kunna återvända till det vilda. Du bidrar även till att skydda och bevara deras hem i regnskogen och till de vilda beståndens överlevnad.

Som adoptant stöttar du orangutangerna med ett fast belopp månadsvis eller årsvis. Du får ett adoptionsbevis och nyheter om vårt arbete. Du kommer också kunna följa med i utvecklingen av just din orangutang via historier, videos och uppdateringar.

Bekanta dig med våra adoptionsorangutanger och deras historia här.


Vad går ditt bidrag till som adoptant?

Alla orangutangerna på centret
Din adoption är symbolisk. Det betyder att du inte bara hjälper en orangutang utan alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo och de vilda bestånden.

Räddning av föräldralösa och nödställda orangutanger
Du bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger. Du bidrar också till att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin livsmiljö.

Förebyggande åtgärder genom information
Du bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande hem, samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.

Vad får du när du adopterar en orangutang?

När du adopterar en orangutang får du direkt per e-post ett adoptionsbevis och orangutangens bakgrundshistoria. 

Utöver detta skickar vi löpande uppdateringar om orangutangens liv och utveckling så du eller gåvomottagaren kan följa orangutangens liv på Nyaru Menteng.

Vi skickar ut uppdateringar fyra gånger per år. I augusti mottar du en videohälsning.

Du får också vårt nyhetsbrev, där du kan läsa om vårt arbete på Borneo och resultaten från detta. Vi kommer också med senaste nytt om orangutangerna och deras livsmiljö.