Hope har det nu bra efter en tuff start i livet. Hon har börjat utvecklas till en livsglad och modig orangutang, men hon har en tragisk historia bakom sig. 

Den 1 juni 2016 fick räddningsteamet ett samtal från en man som hade hittat en ensam orangutangunge i ett nedbränt skogsområde. Räddningsteamet begav sig omedelbart ut och hämtade den lilla ungen, som visade sig vara en cirka fyra till fem månader gammal orangutanghona.

Strax efter ankomsten till rehabiliteringscentret Nyaru Menteng gjordes en grundlig läkarkontroll av ungen. Det visade sig att ungen var undernärd och bara vägde 2,3 kilo. Dessutom hade hon en rad sår på överkroppen och höfter, som vid närmare granskning visade sig komma från kulor avfyrade av ett luftgevär. Vi befarar därför att hennes första möte med människor ledde till att hon förlorade sin mamma som antagligen dött i kampen för att rädda sin unge från kulregnet.

Hope får en ny start i livet
Videon här nedan är från dagen då Hope räddades samt från hennes första tid på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng.

Du kan hjälpa Hope på vägen tillbaka till regnskogen genom att adoptera henne.

Vad får du när du adopterar Hope?

När du adopterar Hope får du direkt per e-post ett adoptionsbevis och hela hennes bakgrundshistoria. 

Utöver detta skickar vi löpande uppdateringar om Hopes liv och utveckling till dig, så du kan följa hennes liv på Nyaru Menteng. Du kommer få en inblick i de faser hon ska ta sig igenom för att kunna leva i regnskogen på egen hand. Du får veta hur hon trivs och utvecklas samt om både hennes motgångar och framgångar i vardagen.

Vi skickar ut uppdateringar fyra gånger per år. I augusti mottar du en videohälsning.

Du får också vårt nyhetsbrev, där du kan läsa om vårt arbete på Borneo och resultaten från detta. Vi kommer också med senaste nytt om orangutangerna och deras livsmiljö.

Hope
hopeweb1

FAKTA OM HOPE

Center: Nyaru Menteng
Kom till centret: 1 juni 2016
Ålder vid ankomst: 4-5 månader

Vad går ditt bidrag till som adoptant?

Alla orangutangerna på centret
Din adoption är symbolisk, vilket betyder att du inte bara hjälper Hope utan även alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo.

Räddning av föräldralösa och nödställda orangutanger
Du bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger och att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin livsmiljö.

Förebyggande åtgärder genom information
Du bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande hem samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.

MÖT

de andra orangutangerna

GE

en adoption i present