2016-09-22

Otong

Otong är en liten orangutang-kille som hade en tuff start i livet. Idag bor han tilsammans med sin lekkamrat Oka på världens minsta center för orangutanger på Borneo

 
 

Otong är en liten hanorangutang på 2 år som hade en tuff start i livet. Otongs mamma dog troligtvis i de omfattande skogsbränderna som härjade på Borneo under hösten 2015 till följd av väderfenomenet El Niño. Det var därför en mager och ensam orangutangunge som hittades av en lokal invånare från en by i den centrala delen av Borneo. I starten var Otong mycket sjuk men med hjälp av en omsorgsfull bybo fick han det sakta men säkert bättre..

Otong lever på världens minsta rehabiliteringscenter för orangutanger som ligger i den centrala delen av Borneo. Här blir han väl omhändertagen och får komma ut och leka i skogen varje dag. Han lär sig hur man klättrar i träden, hittar sin egen föda i form av ätbara frukter, plantor och termiter samt hur man bygger bon.

På centret bor också en annan liten orangutang som heter Oka som bara är nio månader gammal. De två orangutangerna kommer bra överens, även om de kan reta varandra då och då och dra ner varandra från träden. 

Läs mer om världens minsta räddningscenter för orangutanger här>>

 
 

Adoption av orangutanger

Genom vår samarbetspartner BOS Foundation gör Save the Orangutan det möjligt för orangutanger som vuxit up i fångenskap att återvända till det fria.

På räddningscentret Nyaru Menteng tränas orangutangerna i de färdigheter som krävs för att kunna klara sig på egen hand i regnskogen.

Adoptera en orangutang och hjälp den på sin väg tillbaka till regnskogen!
Läs mer om våra orangutanger här >>