Orangutangen Otong hittades mager och utsvulten av en lokalinvånare från en by i den centrala delen av Borneo. Otongs mamma dog troligtvis i de omfattande skogsbränderna som härjade på Borneo under hösten 2015 till följd av väderfenomenet El Niño. 

Otong är en orangutanghane med en tuff start i livet. Därför kan det tros att han är svag, speciellt eftersom att han har en skada på sitt högra öga. Men man ska inte underskatta den lilla killens energi och förmåga. Otong är en ytterst aktiv och klok orangutang och det är inget tvivel om att han är herren på täppan.

Det är början på 2016 och lilla Otong hittas mycket sjuk. Med hjälp av en omsorgsfull lokalinvånare tillfrisknar han sakta men säkert. Efter ett par veckor är han frisk nog att transporteras till Borneo Wildlife Rescue Centre som blir hans nya hem. Dessvärre återhämtar sig inte hans högra öga efter en infektion från röken från skogsbränderna och leder till en permanent skada.

Lekfull och bra på att hitta på egna lekar

I juli 2018 flyttar Otong från världens minsta rehabiliteringscenter till världens största, Nyaru Menteng. Trots en stor förändring för Otong påverkar inte flytten honom märkbart. Han har lika starkt självförtroende nu som innan!

Otong kommer med sin ytterst aktiva och lekfulla personlighet ha lätt för att lära sig allt det han ska kunna för att en dag vara redo att återvända till Borneos frodiga regnskog.

Härunder kan du se en video på orangutangen Otong när han fortfarande bodde på det lilla rehabiliteringscentret.

Du kan hjälpa Otong på vägen tillbaka till regnskogen genom att adoptera honom.

Vad får du när du adopterar Otong?

När du adopterar Otong får du direkt per e-post ett adoptionsbevis och hela hans bakgrundshistoria. 

Utöver detta skickar vi löpande uppdateringar om Otongs liv och utveckling till dig, så du kan följa hans liv på Nyaru Menteng. Du kommer få en inblick i de faser han ska ta sig igenom för att kunna leva i regnskogen på egen hand. Du får veta hur han trivs och utvecklas samt om både hans motgångar och framgångar i vardagen.

Vi skickar ut uppdateringar fyra gånger per år. I augusti mottar du en videohälsning.

Du får också vårt nyhetsbrev, där du kan läsa om vårt arbete på Borneo och resultaten från detta. Vi kommer också med senaste nytt om orangutangerna och deras livsmiljö.

Orangutangen Otong
Orangutangen Otong
Orangutangen Otong

FAKTA OM OTONG

Räddades: 19 januari 2016
Ålder när han räddades: 2 år
Center: Nyaru Menteng
Kom till centret: juli 2018

Vad går ditt bidrag till som adoptant?

Alla orangutangerna på centret
Din adoption är symbolisk, vilket betyder att du inte bara hjälper Otong utan även alla de andra orangutangerna på rehabiliteringscentret på Borneo.

Räddning av föräldralösa och nödställda orangutanger
Du bidrar till arbetet med att rädda, rehabilitera och återföra föräldralösa och nödställda orangutanger och att skydda regnskogen, så orangutangerna har kvar sin livsmiljö.

Förebyggande åtgärder genom information
Du bidrar till att sprida information om de akut hotade orangutangerna och deras försvinnande hem samt om arbetet för att minimera hoten mot orangutangen.

MÖT

de andra orangutangerna

GE

en adoption i present