Träffa våra orangutanger:


Valentino - klok och stark

Valentino hittades övergiven och undernärd på en gummiplantage. På kort tid har han återhämtat sig häpnadsväckande bra och har redan visat sig vara en väldigt smart liten kille. 

 

 

Vårt första möte med lilla Valentino var på självaste Alla Hjärtans Dag tidigare i år. Då var han en liten och svag orangutangunge som förlorat sin mamma alldeles för tidigt i livet. Den omtänksamma personalen på Nyaru Menteng, räddningscentret för hem- och föräldralösa orangutanger, har därefter överöst honom med kärlek och idag mår den lilla orangutangkillen bra.

En orangutangunge behöver massor av kärlek och trygghet från sin mamma under de första åren av sitt liv. Därför är det oerhört tragiskt när vi får in mycket unga orangutanger på centret.

Hittades övergiven vid plantage

Valentino hittades intill en gummiplantage av en lastbilschaufför. Han var då övergiven och undernärd och ingen vet vad som hänt med hans mamma. När den lilla orangutangen kom till oss på rehabiliteringscentret var han mycket svag och skräcken lyste ur hans ögon.

En intelligent och stark orangutangunge

Personalen på Nyaru Menteng har sedan dess tagit väl hand om honom under alla dygnets alla timmar. Veterinärer på centret gjorde en omfattande hälsokontroll och bedömde att Valentino var ca 5-6 månader gammal. Trots att han bara vägde 2,2 kilo när han kom till räddningscentret har han repat sig och mår nu mycket bättre. Idag bor han tillsammans med de andra små orangutangungarna och deras barnvakter i babyhuset på Nyaru Menteng. Redan från första dagen har han visat en mycket stark vilja att överleva. På mycket kort tid har han fördubblat sin kroppsvikt och trivs mycket bra på centret. Han visar tydliga tecken på att vara en mycket klok orangutang och är faktiskt redan en av de duktigaste i sin grupp! 

Vill du följa Valentinos resa tillbaka till regnskogen? Adoptera Valentino här >>

Eller ge bort en adoption som gåva här >>

Träffa några av våra andra orangutanger här >>
Möt våra andra orangutanger!

Läs mer om CintaHopeMeryl och Taymur som också bor på räddningscentret Nyaru Menteng på Borneo och om Otong som bor på världens minsta räddningscenter för orangutanger, Protect Our Borneo.