Träffa våra orangutanger:


Valentino - klok och stark

Valentino hittades övergiven och undernärd på en gummiplantage. På kort tid har han återhämtat sig häpnadsväckande bra och har redan visat sig vara en väldigt smart liten kille. 

 

 

Vårt första möte med lilla Valentino var på självaste Alla Hjärtans Dag. Då var han en liten och svag orangutangunge som förlorat sin mamma alldeles för tidigt i livet. Den omtänksamma personalen på Nyaru Menteng, räddningscentret för hem- och föräldralösa orangutanger, har därefter överöst honom med kärlek och Valentino har återhämtat sig. En orangutangunge behöver massor av kärlek och trygghet från sin mamma under de första åren av sitt liv. 


Hittades övergiven vid plantage

Valentino hittades intill en gummiplantage av en lastbilschaufför. Han var då övergiven och undernärd och ingen vet vad som hänt med hans mamma. När den lilla orangutangen kom till rehabiliteringscentret var han mycket svag och skräcken lyste i hans ögon.


En intelligent och stark orangutangunge

Personalen på Nyaru Menteng har sedan dess tagit väl hand om honom under alla dygnets alla timmar. Veterinärer på centret gjorde en omfattande hälsokontroll och bedömde att Valentino var ca 5-6 månader gammal. Trots att han bara vägde 2,2 kilo när han kom till räddningscentret har han repat sig och mår nu mycket bättre. Redan från första dagen har han visat en mycket stark vilja att överleva. På mycket kort tid har han fördubblat sin kroppsvikt och trivs mycket bra på centret. 

Idag går Valentino i skogsskolan med sina jämngamla kamrater. Valentino älskar mat så mycket så att barnvakterna får hålla koll på vad han stoppar i sig så han blivit lite för rund om magen. Valentino är vän med alla på centret, till och med med andra apor som kommer till centret för att stjäla mat. Valentino är en riktig hjärtevän!


Vill du följa Valentinos resa tillbaka till regnskogen? 

Adoptera Valentino här >>

Eller ge bort en adoption som gåva här >>

Träffa några av våra andra orangutanger här >>

Möt våra andra orangutanger!

Läs mer om TopanHopeMerylOtong och Taymur som alla bor på räddningscentret Nyaru Menteng på Borneo.