Möt våra orangutanger!

Precis som vi människor har alla orangutanger olika personlighet. Vissa är blyga, andra busiga. Läs mer om våra orangutanger nedan och välj vilken orangutang du vill adoptera!

När du symboliskt adopterar en orangutang får du följa den på dess väg mot friheten. Samtidigt stödjer du vårt arbete på räddningscentret Nyaru Menteng.  

Topan var i riktigt dåligt skick när hon räddades och fördes till Nyaru Menteng. Idag är hon pigg och nyfiken på allt.
Läs mer om Topan >>

Meryl

Lilla Meryl var skadad och rädd när hon kom till centret, idag är hon en glad och läraktig liten orangutang.
Läs mer om Meryl >>

Hope
Hope hittades ensam i ett nedbränt skogsområde men har det idag bra i skogsskolan på Nyaru Menteng.
Läs mer om Hope >>

 

Otong
En ytterst aktiv och klok orangutangkille som inte ska underskattas. Trots att Otong till följd av en skogsbrand fått en rökskada på ena ögat har han ingen brist på självförtroende.  
Läs mer om Otong>>

Taymur
Lilla Taymur blev smugglad till Kuwait och såld som sällskapsdjur. Idag är han en modig och nyfiken krabat och mycket duktig i skolan. Läs mer om Taymur >>

Valentino

Lille Valentino hittades övergiven intill en gummiplantage. Idag är han en smart och gosig liten kille. 

Läs mer om Valentino >>


Adoptera en orangutang

När du symboliskt adopterar en liten orangutang får du följa den på sin väg tillbaka till regnskogen. På räddningscentret Nyuaru Menteng lär sig orangutangerna allt det som behövs för att de ska kunna återvända till regnskogen. Precis som vi människor går orangutangerna i skolan och har lärare som lär dem att klättra, hitta mat och bygga bon. 

Stöd vårt arbete för att rädda orangutangerna genom att adoptera din egen orangutang här >>

Har du frågor om adoptionerna? Kontakta oss på info@savetheorangutan.se

 

I vårt adoptionsprogram ingår sedan tidigare även orangutangerna Hercules, Kesi, Miko, Nody, Jossy, Ruthie och Cinta. Dessa orangutanger har kommit längre i sin rehabilitering och går därför inte längre att adoptera. Våra tidigare adoptionsorangutanger Lomon, Grendon och Nody blev frisläppta i regnskogen 2016 respektive 2018.