2017-01-18

Tack för att du gör skillnad för orangutangen 

Vi vill rikta ett varmt tack till dig och de över 1 600 andra svenskar som är med och stöder Borneos orangutanger. De behöver en röst om de ska fortsätta att ha ett hem på Borneo i framtiden. Den rösten kan vi ge orangutangerna tillsammans och tillsammans kan vi se till att kommande generationer också kommer att kunna uppleva vilda orangutanger på Borneo. 

 
 

2016 blev året då orangutangen på Borneo förklarades akut hotad på grund av avskogning och tjuvskyttar som fångar och säljer orangutanger på den illegala marknaden. Lyckligtvis vet vi att vårt arbete dagligen gör skillnad för orangutangerna, både här och nu och på längre sikt.  

Bara under 2016 har över 50 rehabiliterade orangutanger släppts fria i skyddade regnskogsområden. Här kan de leva i säkerhet och vara med och bygga upp ett nytt bestånd av vilda orangutanger. Dessutom har vi under årets lopp räddat över 30 orangutangungar och planterat 11 000 träd. Tack vare svenskarnas hjälp kommer träden en dag att vara de vilda orangutangernas hem, och orangutangerna kommer en dag att kunna återvända till ett liv i regnskogen där de hör hemma.

Vi går ännu ett bra år till mötes

Under 2016 lade vi också grunden för ett spännande 2017. Nyaru Mentengs ö-universitet fick en ny ö. Ön täcks av frodig regnskog och där kommer hundratals orangutanger under de kommande åren att genomgå den sista fasen i rehabiliteringsprogrammet – tack vare din hjälp. 2016 blev också året då vi fick ytterligare ett nytt regnskogsområde, där det finns plats att släppa ut flera hundra orangutanger. Sammantaget bidrar detta förhoppningsvis till att vi också får mycket att glädja oss åt under 2017.

Därför vill alla vi på Save the Orangutan tacka dig så hjärtligt. Våra hjärtan bankar för orangutangerna, och ditt och andras trogna stöd säger oss att vi kommer att nå vårt mål. Det kommer att finnas en värld för orangutanger i framtiden!

Tack för att du är med och gör skillnad för orangutangen.

Vi ser fram emot att hålla dig uppdaterad om orangutangernas situation under året.

Gott nytt år

Alla vi på Save the Orangutan

 
 


Viktigt orangutang-habitat

Save the Orangutans och BOS:s Mawas-program skyddar 309 861 hektar av torvmosseskog. Här bor ca 3000 vilda orangutanger tillsammans med andra viktiga växt- och djurarter. Mawas är ett av få starka orangutang-habitat som finns kvar för vilda orangutanger på Borneo.  

Stöd gärna vårt arbete i Mawas genom att bli trädplanterare för SOS Borneo >>