2017-10-13

Orangutangunge räddad från fångenskap

I går räddade Nyaru Mentengs räddningsteam en liten orangutangunge, som förmodligen har fångats och hållits som husdjur strax efter sin födelse.

Den 12 oktober blev ytterligare en orangutangunge räddad av Nyaru Mentengs räddningsteam, som därmed har räddat 18 föräldralösa orangutanger i år. Ungen – en cirka 3 år gammal orangutanghona – hittades i en by i Kalimantan Tengah, där hon hade hållits fången som husdjur i cirka 3 år, alltså sedan hon var väldigt liten.

Veterinären, som följde med räddningsteamet för att ge omedelbar läkarvård till orangutangungen, uppskattade att hon var vid relativt god hälsa men mycket underviktigt. Den lilla orangutangen är nu på väg till centret Nyaru Menteng, där hon kommer att få behövlig vård dygnet runt och en grundlig hälsokontroll.


När den kritiska perioden är över kommer ungen att bli en del av skogsdagiset, där orangutanger i åldern 0–3 blir passade och tar sitt första steg i rehabiliteringsprogrammet. Så hon kommer att bli en av de första orangutangerna som bor i det nya babyhuset – det kan du läsa mer om här >>

Du kan hjälpa små föräldralösa orangutanger genom att adoptera en av dem och följa dess utveckling på väg tillbaka mot ett liv i regnskogen. Adoptera en orangutang här >>


Adoption av orangutanger

Genom vår samarbetspartner BOS Foundation gör Save the Orangutan det möjligt för orangutanger som vuxit up i fångenskap att återvända till det fria.

På räddningscentret Nyaru Menteng tränas orangutangerna i de färdigheter som krävs för att kunna klara sig på egen hand i regnskogen.

Adoptera en orangutang och hjälp den på sin väg tillbaka till regnskogen!
Läs mer om våra orangutanger här >>