2015-01-16

Vi söker en digital marknadsförings- och kommunikationsspecialist

Save the Orangutan ska bli mer synliga!

Därför söker vi en ny kollega med stor kunskap och intresse inom media och web som kan ge organisationen den nödvändiga online-synlighet som vi nu eftersträvar i Sverige, Danmark och England.


Därför söker vi en ny kollega med stor kunskap och intresse inom media och web som kan ge organisationen den nödvändiga synlighet online som vi nu eftersträvar i Sverige, Danmark och England.

Save the Orangutan är en insamlingsorganisation med fundraising-aktiviteter i Sverige, Danmark och England. Huvudkontoret ligger i centrala Köpenhamn, Danmark. Vi söker en ny kollega i Sverige som kan garantera att organisationens mål om att rädda världens sista orangutanger blir uppmärksammad samt stödjs i de tre länderna.

Retargeting, -marketing, SEO och SEM, sociala medier och appar är inte främmande ord för dig – och du vill arbeta med och ha ansvar för mätning och analysering av resultat som löpande evalueras och förmedlas. Du har känsla för journalistik och grundlig PR-kunskap.

Du kommer löpande undersöka användarbeteende på vår hemsida i de länder StO arbetar samt dokumentera värdet av våra online-aktiviteter i överrensstämmelse med organisationens strategi, både självständigt och i samarbete med dina kollegor. Utöver detta utvecklar du självständigt digitala användarupplevelser, analyserar och skapar solida konverteringar i överensstämmelse med organisationens mycket höga tillväxtmål.

Samtidigt följer du upp på utveckling och prioritering av innehåll på våra digitala plattformar och etablerar ett funktionellt och effektivt rapporteringssystem. Du bemästrar självklart Google Analytics och Adwords till perfektion. Slutligen ska du ansvara för den dagliga driften av den svenska delen av organisationen i nära samarbete med föreningens direktör och administrationschef.

Professionella och personliga kvalifikationer

Du har solid och dokumenterad praktisk erfarenhet av web-marketing, E-commerce och ett stort urval av sociala medier/plattformar. Du är expert i analys av användarbeteende, användarupplevelser, konvertering och web-analys. Du har digital erfarenhet och är resultatorienterad.

Du är kreativ när det handlar om att hitta lösningar och förbättringar. Du har goda kommunikativa egenskaper och kan ge professionell coaching till dina kollegor om digital marknadsföring.

Du är flytande i svenskt tal och skrift och engelskan bemästrar du närmast felfritt, samt att du förstår danska. Du är en lagspelare som får energi av ditt arbete och ser fram emot att sporra dina kollegor. Du är stolt över dina resultat och kämpar gärna lite extra för ett gott ändamål.

Anställningsvillkor

Ställningen är nyupprättad, en fulltidsanställning och under det första året ska mestadels av arbetet ske hemifrån samt på organisationens kontor i Köpenhamn. Ställningen är tidsbegränsad till ett år men med goda möjligheter för fastanställning och förlängning under förutsättning att du levererar nödvändiga och mätbara resultat. Tjänsten tillträdes fortast möjligt. Din utbildningsbakgrund är inte lika viktig som dina tidigare påvisade resultat och du får lön baserat på dina kvalifikationer och enligt avtal. Du rapporterar till föreningens direktör.

Har du frågor eller vill söka tjänsten?

Skriv ett email eller skicka din ansökan till medlemsservice@savetheorangutan.se. Bifoga CV samt personligt brev och markera din ansökan med: ”Ansökan Att: Claus Staunstrup Nilsson”. Intervjuer kommer att hållas löpande.