Träffa våra orangutanger:


Meryl - Pigg och charmig

Lilla Meryl hölls som olagligt husdjur i en by på södra Borneo. Tack vare ett tips till räddningscentret Nyaru Menteng kunde hon räddas. Idag är hon en pigg och glad liten tjej som gärna lär sig nya saker. 

 


 

Hittades undernärd med bruten arm

I januari 2015 fick rehabiliteringscentret Nyaru Menteng ett tips om att en liten orangutangunge hölls fången som husdjur hos en familj i byn Tumbang Jiga i regionen centrala Kalimantan på Borneo.

Räddningsteamet på Nyaru Menteng ryckte snabbt ut och körde de åtta timmar som vägen mellan Nyaru Menteng och Tumbang Jiga tar. 

När räddningsteamet äntligen kom fram hittade de en liten orangutangunge liggande i en korg som de lokala urinvånarna dayakerna brukar bära grönsaker i.  Nyaru Mentengs veterinär fick en chock när hon kikade ner i korgen. Den lilla orangutangungen var kraftigt undernärd och saknade helt livsgnista. 

Orangutangungar har lika stort behov av sin mamma som små människobarn har, men Meryl hade brutalt tagits från sin mamma och sin trygghet när hon bara var två månader gammal. 

På vägen tillbaka till Nyaru Menteng släppte veterinären inte Meryl ur sin famn ens en sekund. På centret undersöktes Meryl och det konstaterades att den lilla orangutangen var cirka åtta månader gammal och hade en bruten arm. 

Har återhämtat sig och fått kompisar

Meryl bor nu i babyhuset på centret tillsammans med andra jämngamla orangutanger. Omtänksamma barnvakter har sett till så att Meryl ökat i vikt och hon verkar nu ha återhämtat sig från den hårda start hon fick. 

När Meryl är redo kan hon starta i räddningscentrets skogsskola. Där kommer hon i lugn och ro få lära sig att klara sig på egen hand så att hon en dag kan återvända till regnskogen där hon hör hemma.   

Vill du följa Meryl på hennes väg tillbaka till friheten? Adoptera Meryl här >>

Eller ge bort en adoption som gåva här >>

Träffa några av våra andra orangutanger här >>

  

 Möt våra andra orangutanger!

Läs mer om CintaHopeValentino och Taymur som också bor på räddningscentret Nyaru Menteng på Borneo och om Otong som bor på världens minsta räddningscenter, Protect Our Borneo.