Träffa våra orangutanger:


Meryl - Pigg och charmig

Lilla Meryl hölls som olagligt husdjur i en by på södra Borneo. Tack vare ett tips till räddningscentret Nyaru Menteng kunde hon räddas. Idag är hon en pigg och glad liten tjej som gärna lär sig nya saker. 

 


Hittades undernärd med bruten arm

I januari 2015 fick rehabiliteringscentret Nyaru Menteng ett tips om att en liten orangutangunge hölls fången som husdjur hos en familj i byn Tumbang Jiga i regionen centrala Kalimantan på Borneo.

Räddningsteamet på Nyaru Menteng ryckte snabbt ut och körde de åtta timmar som vägen mellan Nyaru Menteng och Tumbang Jiga tar. 

När räddningsteamet äntligen kom fram hittade de en liten orangutangunge liggande i en korg som de lokala urinvånarna dayakerna brukar bära grönsaker i.  Nyaru Mentengs veterinär fick en chock när hon kikade ner i korgen. Den lilla orangutangungen var kraftigt undernärd och saknade helt livsgnista. 

Orangutangungar har lika stort behov av sin mamma som små människobarn har, men Meryl hade brutalt tagits från sin mamma och sin trygghet när hon bara var två månader gammal. 

På vägen tillbaka till Nyaru Menteng släppte veterinären inte Meryl ur sin famn ens en sekund. På centret undersöktes Meryl och det konstaterades att den lilla orangutangen var cirka åtta månader gammal och hade en bruten arm. 

Har återhämtat sig och fått kompisar

Meryl går nu i skogsskolan tillsammans med andra jämngamla orangutanger. Omtänksamma barnvakter har sett till så att Meryl ökat i vikt och hon verkar få ett allt bättre självförtroende för var dag som går. Meryl är bland de duktigaste i hennes grupp och utvecklas med god fart.

Meryl är inte rädd att umgås med äldre och större orangutanger och smyger ofta iväg till andra klasser i skogsskolan för att leka med sina kamrater där. Trots att hon har många vänner i olika åldrar finner hon fortfarande trygghet i barnvakterna som hon alltid ibland kan gosa med.


Vill du följa Meryl på hennes väg tillbaka till friheten?

Adoptera Meryl här >>

Eller ge bort en adoption som gåva här >>

Träffa några av våra andra orangutanger här >>

  

 

Möt våra andra orangutanger!

Läs mer om TopanHopeValentinoTaymur och Otong, som alla bor på räddningscentret Nyaru Menteng på Borneo.