Hjälp till att ge de minsta orangutangerna en lekplats

När en liten, föräldralös orangutangunge kommer till rehabiliteringscentret Nyaru Menteng slussas den långsamt och försiktigt in i rehabiliteringsprogrammet. De minsta orangutangerna saknar dock en lekplats där de kan få lov att utforska omgivningen och sin förmåga i lugn och ro – eller leka vidare efter en dag i regnskogen. Den här lekplatsen vill vi gärna ge dem!

Och du kan vara med och ge ungarna bästa tänkbara möjligheter att utvecklas.

 

Donera här – även en liten slant hjälper

 

I nedanstående video kan du se hur det gick till när de små

orangutangungarna i somras anlände till sitt nya babyhus, där vi nu ska bygga en lekplats utanför.

 
 
 

 

Detta går pengarna till:

  • Alla pengar går till att förbättra de minsta orangutangernas villkor på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng.
  • I första hand siktar vi på att samla in 46 000 kronor, vilket räcker till att bygga en bra utomhuslekplats till de nyanlända orangutangerna.
  • Lekplatsen kommer att placeras vid sidan om det nya babyhuset, så att alla orangutanger på skogsdagiset kan använda den om det är så att regnväder hindrar dem från att komma iväg på sin dagliga tur ut i regnskogen.
  • Lekplatsen kommer bl.a. ha små gungor, klätterträd, skugga och andra saker som de små, föräldralösa orangutangerna har nytta av.


Just nu är 24 föräldralösa orangutanger omhändertagna i babyhuset, där de tar de första stegen mot en dag att återvända till livet i regnskogen. Vi gör allt för att försäkra dem de bästa förutsättningarna, så alla har ursprungligen en personlig babysitter och i sommar byggde vi ett nytt hus för dem. Du kan läsa mer om det nya huset här >>


 

Adoptera en orangutang

Du kan också hjälpa till genom att adoptera en föräldralös orangutang. Som tack får du löpande ta emot bilder och uppdateringar om orangutangens resa tillbaka till regnskogen. 

Adoptera en orangutang här >>

Bevara regnskogen

Hjälp oss skydda och bevara orangutangernas sista boplatser på Borneo. Som SOS Borneo-partner bidrar du till att säkra en framtid för orangutangen här på jorden.

Läs mer här >>

Läs mer om rehabilitering

När en föräldralös orangutangunge räddas påbörjas en längre rehabiliteringsprocess, innan den kan klara sig på egen hand och placeras ut i regnskogen igen.

Läs mer om processen här >>